Illa till mods. Vad fan är detta liksom.

Illa till mods. Man blir man det. Kriget rasar i Ukraina. Ett land där människor bestämmer sig för att någon annans område är ens eget. Man dödar medmänniskor, man mördar och bombar. Militärer, civila och barn. Man bombar sjukhus, infrastruktur och människor som sover i sina hus.

Illa till mods. Om det inte vore nog med skiten i Ukraina så smäller det i Israel. Människor mördas och bombas. Man slåss om saker med historia så långt bakåt att jag tror många med mig inte riktigt hängt med. Det har blivit någon form av vardagskonflikt som funnits så länge vi kommer ihåg. Även om vi följt med fattar vi inte riktigt vem som gjort vad och varför.

I allt det här så sköljs vi över av information, desinformation, osanna nyheter och fakta tagna ur sitt sammanhang. Ibland är faktan inte ens korrekt.

Illa till mods. När en fotbollstävlingsmatch ska spelas i Europas huvudstad så far någon sjuk människa ut på byn och letar människor som bevisligen är svenskar. Blågula tröjor bör vara det enklaste tänker han och skjuter vilt omkring sig. Han dödar två människor och skadar en. På öppen gata. I Europas högsäte. Ett par kvarter från där jag alltid bor när jag är i Bryssel. 500 meter visar det sig.

Illa till mods. Hemma i Sverige är det ett ständigt malande om vilken jävla regering som är den sämsta. Vem som gjort vad och inte gjort vad. Politik är ett skyllande på någon annan och idéerna om oss själva och framtiden är inte viktiga. Allt är kommunikation och driften av att bli omvald och populär. Människor dödas för knarket, hedern och respekten. Nu är det inte de som det egentligen handlar om, nu klipper man familj och de som känner en. Man skickar snorungar för att skjuta. De kan inte siffertabellen eller researchen är för dålig, så man skjuter eller spränger någon med samma namn eller någon i fel hus. Siffran var fel. Namnet halvrätt. Vad gör det. Ett par andra följde med, vad gör det. Var är hedern och respekten liksom?

Vad jag annars blir illa till mods av med denna regeringsformation och hur man får igenom och bildar sin politik, ja det kanske jag lämnar för nu…

Illa till mods. När allt händer och allt det här händer, världen brinner och nationen Sverige behöver komma samman och tycka om varandra – då väljer Dagens Nyheter att publicera ett korståg mot Sveriges urfolk samerna. Att många läser Hanne Kjöller är givet, annars skulle inte landets största tidning gänga sig med henne. Hos DN är hon tydligen en ’fristående kolumnist’. Av erfarenhet läser jag henne aldrig, jag försöker välja mina fält att bli upprörd över och har här lärt mig. Man behöver bara scrolla lite så ser man vågorna över detta korståg och vad Dagens Nyheter känner är ett bra publicistiskt läge. Eller publicistiskt content. Jag menar trafik och klick. Det är smaklöst och sorgligt. Sakfelen är många och hon korrigeras och sågas på många håll. Jag läste att hennes experter som faktakollat texten är några hon inte vill namnge. Bara det. Det är så skamligt Dagens Nyheter. Så jävla skamligt.

Illa till mods. Jag är mest ledsen. Vad fan är detta liksom.

Läs i stället Mats Jonssons text i Expressen. Tack Mats.
https://www.expressen.se/kultur/ide/hanne-kjoller-spar-pa-hatet-mot-samerna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.