Det var roligt. Det var lärorikt. Det gjordes nog en del nytta också.

Det var roligt. Det var lärorikt. Det gjordes nog en del nytta också. I det egna. Från årsskiftet lämnar jag det egna helt och jobbar nu heltid som etableringschef på Luleå Business Region. Under hösten har jag jobbat 80% för att kunna avsluta några uppdrag i bolaget.

Att vara sin egen har sina klara fördelar och sina klara baksidor. Sedan våren 2017 har jag kört på i hög takt även om jag med hjälp av mitt sätt att vara egentligen aldrig har svårt att vila. Däremot måste man hitta sätt att vila även mentalt. Som på ön. Sedan blev jag sjuk för två år sedan. Efter det har det varit svårt att hitta ett äkta driv eller vad det kan beskrivas som. Möjligheten att kliva på detta kändes helt rätt och suget kom tillbaka. Tillbaka också till etableringsarbetet.

Åren i Johan Sjökvist AB har bestått av mycket roligt, mycket svårt och många på riktigt lärorika och tuffa uppdrag. En del har blivit riktigt bra, en del har blivit bra, en del kunde blivit bättre. En del vet ni inte om att jag gjort. En del har jag pratat mycket om. Jag har ägnat mycket tid åt att skriva egna saker, dock utan några pengar in ska poängteras.
Det har blivit två år som extern verksamhetsledare för besöksnäringsdestinationen Heart of Lapland. Tillsammans med en inte ständig, men i alla fall ofta konsultkollega och bollplank i Josefin Hedberg på Licab och Incita, blev det ett mycket intressant arbete för att rita på en ny grund för Arjeplogs näringslivsarbete. Tillsammans med Josefin och dåvarande Meramedia (nuvarande Brightnest) blev det ett spännande arbete för att titta på Pajala som plats och hur de kan utveckla sig. Ser med glädje att både Arjeplog och Pajala tagit med sig en del tankar från det arbetet. Sen mycket annat i mellanrummet mellan näringslivet och det offentliga. Projektplaner, affärsplaner, utredningar, etableringscase, utvärderingar och research. Mycket har bottnat i kommunikation. Kommunikationsstrategier, PR-rådgivning, krishantering, copy, artiklar, textbearbetning och spökskrivna debattartiklar. Sedan i våras har jag varit kommunikationsansvarig för teknikkonsultbolaget Licab. Vi har bland annat jobbat med strategi och kommunikation i samband med deras sammangående med den finska koncernen Solwers.

Nu ska jag fokusera på företags möjlighet att komma till och växa i Luleå. Hösten har varit fullproppad och det kommer fortsätta så. Har dock faktiskt ett uppdrag kvar som inte kommit i gång som jag vill göra klart första månaderna detta år, det ska gå fint det också.

2021 har börjat. Allt har sin tid. Men inget händer av sig själv. God fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.