Världen behöver inte fler gränser. Vi behöver färre.

Låt mig göra en sak klar.
Alla människor i världen har precis samma värde.

En svensk, en tiggande rom, en luleåbo, en välbetald hockeyspelare i Skellefteå AIK, en Stureplansbrat som lever på sina föräldrars stålar, ett barn som drunknar i Medelhavet, en stenrik nybliven prins av Sverige, en muslim eller en skåning. Och alla andra. Alla är värda precis lika mycket.

Alla människor i alla världens hörn är värda att leva och skapa sig ett drägligt liv. Alla är värda att slippa leva i förföljelse, tortyr, fattigdom och krig. Alla. Alla är värda att kunna skapa sig sitt drägliga liv var som helst på vår gemensamma planet. Allt annat är bara svammel.

Allt annat är bara svammel.

Att det finns människor som anser att vi inte ska ta emot och hjälpa människor på flykt och i nöd, är helt sanslöst. Har ni tappat hjärtat? Har ni tappat vettet? Vill du inte själv ha hjälp när du har ont i tån eller mår dåligt? Har inte den stora delen av alla världens alla människor som har det relativt bra, råd och hjärta att hjälpa den relativt lilla del av alla världens människor som vädjar om den?

Bild: EPA/SEDAT SUNA

Jag är fullkomligt ointresserad av något annat. Jag är fullkomligt ointresserad av statistik och sverigedemokratisk propaganda. Jag är fullkomligt ointresserad av resonemang och argument som bara i grunden visar att alla människor inte alls har samma värde. Det här handlar bara om våra hjärtan och människors lika värde. Välkommen till Sverige och Europa. Alla som behöver. Det är vår förbannade skyldighet. Och det måste vara vår vilja. Något annat finns inte.

För mig får det komma hur många människor som helst till vårt land, min stad eller mitt kvarter. Vi kommer att ge dem liv. De kommer att berika oss. Och Dig.

För mig får det komma hur många människor som helst till vårt land, min stad eller mitt kvarter. Vi kommer att ge dem liv. De kommer att berika oss. Och Dig.

Världen behöver inte fler gränser. Vi behöver färre. Och vi behöver visa de fina hjärtan vi människor är födda med. Ditt hjärta också.


Lyssna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.