Expert på gröna omställningen i norr? Nä, men väldigt bra koll.

Jag är inte expert. Men jag har rätt bra koll på den gröna omställningen i norr.

Alla äro kallade. Från industrin, leveranskedjor, underleverantörer och de som vill bli sådana – till branschorganisationer, kommuner, samhällsplanerare, bostadsbyggare, forskare, vätgasexperter och de som vill bli sådana. Historia och viktiga och extremt svåra intressekonflikter. Till kultursektorn och civilsamhället, till jämställdhetsfrågorna och kompetensförsörjningen. Till Bryssel, EU och vår position i Europa och världen. Till rekrytering och internationell marknadsföring, till den så slarvigt använda faktorn av att vara ’attraktiv’. Vad det nu är. Och förståsigpåare med agendor innanför jackan. Rapporter och studier. Projekt och konferenser om precis allt detta ovan.

Den gröna omställningen. Som inte är en grön industriomställning utan en omställning i hela samhället. En omställning som går så fort och kräver så mycket mer än vi någonsin varit med om.

Jag har rätt bra koll på allt det här. Inte minst har jag ägnat senaste åren åt att prata om hur allt hänger ihop och inte minst om alla utmaningar vi står inför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.