Johan Sjökvist AB startar intervjuserie med företagare i Norrbotten på temat ”Hur mår Norrbotten?”

PRESSMEDDELANDE

Johan Sjökvist AB startar intervjuserie med företagare i Norrbotten på temat ”Hur mår Norrbotten?”

 I intervjuserien under rubriken ”Hur mår Norrbotten?” kommer man få möta företagare och andra med anknytning till Norrbotten.
– I den här krisen har jag verkligen funderat över hur vi mår i Norrbotten. Det är ett blött täcke som lägger sig över våra invanda och vanliga liv. Våra medmänniskors liv och väl är så klart det viktigaste och alla har vi föräldrar eller släktingar på äldreboenden och i riskgrupper. Men bortanför det finns det jobb, drömmar, företag, livsverken och vår tillvaro som står på spel och för många hänger på en skör tråd. Det är liv även det, säger Johan Sjökvist som nu startar ”Hur mår Norrbotten?” för att samtala med företagare om deras drivkrafter och hur de för tillfället hanterar dessa tider.

Tanken om att starta något för att lyssna på intressanta människor har funnits länge, men i och med den så direkta känslan om hur människor mår i länet kändes det som att det var dags.

– Jag har alltid tänkt mycket på vad som driver människor och vad som får dom att ticka igång, det ska jag utforska samtidigt som jag verkligen är intresserad av hur alla känner att Norrbotten mår. Att må är ju också ett väldigt brett begrepp så det blir intressant att se vad man kommer att koppla det till.

Intervjuer några gånger i veckan, och röster från alla delar av Norrbotten
Den första intervjun kom under söndagen 19 april och är med Pia Huuva. Hon har 22 år i ryggen som företagare och driver nu Huuva Hideaway i byn Liehittäjä väster om Övertorneå. En by med nio invånare, fem företag och tjugotvå bastun. Hon beskriver sig som en framtänkare.

Några gånger i veckan kommer nya intervjuer och i de fjorton första kommer en företagare från vardera av våra fjorton kommuner att vara med.

– Jag är själv född och uppvuxen i Gällivare med en mamma från Nattavaara och pappa från Svappavaara, är omåttligt förälskad i Tornedalen men Luleå är hemma sedan många år, och jag tycker verkligen att Luleåregionen är enormt betydelsefull för Norrbottens utveckling. Men oavsett det så är rösterna som hörs också väldigt koncentrerade till just den delen av länet, det är inte bra. Jag vill bidra på något litet sätt till att hitta och lyfta upp nya och fler röster från alla delar av Norrbotten.

Även samtal med människor utanför Norrbotten
Det kommer även att bli intervjuer med andra människor än företagare från länet.

– För Norrbottens verkliga utveckling är jag helt övertygad om att vi behöver ännu fler perspektiv från människor som betraktar oss utifrån, vi är alldeles för dåliga på det. Vi kan börja med några spännande norrbottningar som lever och verkar på andra platser och säkert har bra saker att reflektera över kring Norrbotten idag. Jag har många namn i huvudet som hade varit spännande att prata med. Det kommer lite sånt också framöver, säger Johan Sjökvist.

Intervjuerna publiceras på Facebook-sidan Hur mår Norrbotten, samt parallellt på en blogg där de kommer att finnas i sin helhet.

”Hur mår Norrbotten?” är ett initiativ av Johan Sjökvist AB och görs inte på uppdrag av någon.

Intervjuerna publiceras på:
https://www.facebook.com/HurMarNorrbotten

Och i sin helhet på:
http://johansjokvist.se/hur-mar-norrbotten/

 

”Hur mår Norrbotten?” är ett initiativ av Johan Sjökvist AB och görs inte på uppdrag av någon. Johan Sjökvist driver sedan 2017 egen konsultverksamhet i Johan Sjökvist AB inom strategifrågor, Public Affairs, strategisk kommunikation & PR, samhällspolitik och projektutveckling. Han har under många år skrivit egna texter och deltagit i samhällsdiskussionen, alla texter finns samlade här:
www.johansjokvist.se/blog


Kontakt

Johan Sjökvist
e-post: johan@johansjokvist.se
Telefon: 070-227 52 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.