Jag startar intervjuserien "Hur mår Norrbotten?"

Jag startar intervjuserien ”Hur mår Norrbotten?”

I den pågående coronakrisen har jag verkligen funderat över hur vi mår i Norrbotten. Bortanför det viktigaste med människors liv och väl finns också så mycket mer. Jobb, drömmar, företag, livsverken och vår tillvaro. Röster därifrån hörs inte nog ofta, och när de hörs är de ofta rätt etablerade sådana. Jag vill höra fler och andra röster.

I krisen står mångas livsverk på spel. Företag möter sin svåraste tid någonsin. För väldigt många är det en nedgång som aldrig gått att förutspå. För en del är det ungefär som vanligt och några känner till och med av ett uppsving, men de flesta har det tufft. Bakom alla företag finns människor med drömmar. I företagen finns fler människor som gör det möjligt och har det som sina jobb. Där sin försörjning kommer ifrån och där vardagen är och blir.

Jag vill veta mer om vad som finns i dessa människor. Vad de drivs av, hur de hanterar den kris som uppstått och hur de ser på vår plats på jorden. Hur mår Norrbotten, tycker de?

I denna intervjuserie under rubriken ”Hur mår Norrbotten?” möter vi företagare och andra från eller med anknytning till Norrbotten. Det kommer en ny intervju några gånger i veckan. I de första fjorton intervjuerna kommer en företagare som verkar i respektive kommun vara med. Framåt blir det säkert samtal med andra människor och aktörer. När denna kris övergått i någon form av normalläge får vi prata om annat. Vi får se helt enkelt.

Intervjuerna läggs i huvudsak upp här på Facebook-sidan Hur mår Norrbotten? och parallellt här på en blogg. De kommer nog ofta finnas på bloggen i sin helhet och på Facebook-sidan i en kortare version: http://johansjokvist.se/hur-mar-norrbotten

Den första intervjun publiceras idag söndag eftermiddag 19 april.

”Hur mår Norrbotten?” är ett initiativ av Johan Sjökvist AB och görs inte på uppdrag av någon.

Hoppas ni vill läsa och dela med er. Kom gärna med tips på företag och personer ni vill veta mer om! Tipsa företag själv att höra av sig!