”Det går bra för Norrbotten” sa jag ofta, så ofta så att mina kollegor började göra sig lite lustiga över denna återkommande inledning på snart allt jag skulle prata om eller presentera. Det är många år sedan, men på det stora hela är vår del av landet och världen skarp på väldigt mycket. Vi har saker vi är skitdåliga på, saker vi är bra på och saker vi kan bli bättre på. Men jovars, det går rätt bra för Norrbotten.

Men vi kan alltid bli bättre. Vi måste alltid bli bättre när världen oftast springer snabbare än oss.

I den pågående coronakrisen har jag verkligen funderat över hur vi mår i Norrbotten. Bortanför det viktigaste med människors liv finns också så mycket mer. Jobb, drömmar, företag, livsverken och vår tillvaro. Röster därifrån hörs inte nog ofta, och när de hörs är de ofta rätt etablerade röster och företag som per automatik får uppmärksamhet. Den har de förtjänat och jobbat för, men jag vill höra fler och andra röster också.

I krisen står mångas livsverk på spel. Företag möter sin svåraste tid någonsin. För väldigt många är det en nedgång som aldrig gått att förutspå. För en del är det ungefär som vanligt och några känner av ett uppsving, men de flesta har det tufft. Bakom alla företag finns människor med drömmar. I företagen finns fler människor som gör det möjligt och har det som sina jobb. Där sin försörjning kommer ifrån och där vardagen är och blir.

Jag vill veta mer om vad som finns i dessa människor. Vad de drivs av, hur de hanterar den kris som uppstått och hur de ser på vår plats på jorden. Hur mår Norrbotten, tycker de?

I denna intervjuserie under rubriken ”Hur mår Norrbotten?” möter vi företagare och andra från eller med anknytning till Norrbotten. Det kommer en ny intervju några gånger i veckan. I de första fjorton intervjuerna kommer en företagare som verkar i respektive kommun vara med. Framåt blir det säkert samtal med andra människor och aktörer. Vi får se helt enkelt.

”Hur mår Norrbotten?” har tillkommit på initiativ av Johan Sjökvist AB och görs inte på uppdrag av någon. Alla intervjuade är med av egen vilja och ingen har erhållit någon ersättning åt något håll i samband med det. Vill du stödja arbetet blir jag så klart glad, men det viktigaste är att du läser och delar med dig. Norrbotten kommer att må bra när vi jobbar tillsammans.

Dela gärna med dig av dina tankar, skicka tips på företag och personer du vill höra mer om! I kommentarsfältet nedan går utmärkt, på Facebook-sidan eller skicka ett mail till johan@johansjokvist.se.

Tack för att ni läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *