Saker som rör människor som inte åker tunnelbana till jobbet.

I går skämde större delen av tredje statsmakten ut sig. En statlig utredning presenterades. Den handlade om saker som berör en massa människor i landet som inte åker ett par stationer tunnelbana till jobbet varje dag. Som bor utanför tullarna. Som röstar utanför storstäderna. Människorna kallas ibland i media för ”De”.

Den parlamentariskt sammansatta Landsbygdskommittén presenterade sitt slutbetänkande i går. Man får ju som tycka vad man vill om den. Den kommer diskuteras och det är säkerligen en del förslag som är både korkade och briljanta. Men media gick bananas direkt! Som ett dominospel. Utan att tänka. Från Dagens Nyheters enormt pinsamma artikel – till landsortstidningar som dammade på i samma anda och TV-inslag med totalt ogenomtänkt grafik.

Pinsamt. Varför blir jag så upprörd? Därför att media alltid ställer sig själv i det viktigaste rummet och lägger bombmattor om både sin egen förträfflighet och hur viktiga de är för både den lilla människan mot makten och ett levande land. Och visst, de är förbaskat viktiga! Men det är faktiskt dags att börja kamma till sig på sina håll nu.

Håll till godo med detta inlägg, det är nästan lite skakande:

Läs mer:
För Sveriges landsbygder – en sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd (SOU 2017:1)
http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offentliga-utredningar/2017/01/sou-20171/

Den förträffliga Mediabruset uppmärksammade också allt svammel:
https://mediebruset.nu/2017/01/sahar-skriver-stockholmspressen-om-landsbygden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.